PRIPREMA ZA CAMBRIDGE ISPITE

Znanje engleskog jezika u današnje vreme nije više pitanje želje i interesovanja, to je potreba i nužnost. Engleski jezik postao je opšteprihvaćen internacionalni jezik. Cambridge English sertifikati spadaju među najpoznatije i najpriznatije kvalifikacije za engleski jezik na svetu.

Naša škola organizuje pripreme za polaganje Cambridge ispita FCE (First Certificate) i CAE (Advanced). Ovi sertifikati su kruna našeg rada jer ih priznaju škole, univerziteti i poslodavci i kod nas i svugde u svetu. First je prvi nivo koji se priznaje za zaposlenje i školovanje. Advanced je napredni nivo.

Deca koja kontinuirano pohađaju kurseve još od predškolskog perioda mogu položiti ove ispite u uzrastu 15-18 godina. Tokom priprema, đaci se uvode u veštine i strategije koje će im pomoći da polože ispit i imaju redovna testiranja sa zadacima koji ih čekaju na ispitu. Sam ispit je veoma obiman i sastoji se od 5 delova: Speaking, Reading, English in use, Writing i Listening.

Pripremni kurs za polaganje FCE – nivo B2 ispita,traje do dve školske godine. Gradivo je
obimno, a ispit zahtevan. Radi se po udžbeniku specijalizovanom za pripremu ovog ispita. Kroz
14 modula, posvećenih različitim oblastima života, polaznici uče:

  • celokupnu gramatiku engleskog jezika
  • vokabular iz raznih sfera života
  • da vode konverzaciju na engleskom jeziku o različitim temama
  • da ovladaju čitanjem i razumevanjem raznih vrsta tekstova, iz svih oblasti
  • da razumeju govor na engleskom, sa drugačijim naglascima i raznovrsnom tematikom
  • da pišu formalna i neformalna pisma, izveštaje, kratke priče, recenzije, članke i slično,
  • da se pripreme za sam ispit, koji ima svoju proceduru

Ponosni smo na činjenicu da svi naši đaci polože ispit veoma uspešno, jer izlaze samo kada procenimo da su potpuno spremni. British Council u Beogradu organizuje polaganja nekoliko puta godišnje. Sertifikati su međunarodno priznati, a njihova validnost nije vremenski ograničena. Jednom kada dobijete sertifikat, imate ga čitavog života. Škola svojim đacima pomaže pri apliciranju za ispit.

Više o ispitima možete saznati na britishcouncil.rs